GDPR, politika privatnosti i kolačići

Rezerviraj.me obraća veliku pažnju na privatnost i zaštitu podataka koje upotrijebite na našoj platformi. Ovdje možete naći više pojedinosti oko privatnosti i zaštite Vaših podataka. 

 

Osvježeno: 30.04.2020.

Uvod

Ova politika privatnosti i kolačića („Politika privatnosti“) sadrži podatke koji se koriste na www.rezerviraj.me i poddomenama  („Web lokacije“) te podatke ugrađene u partnerske web stranice i na svojstvene web stranice i stranice društvenih medija naših partnera („Partneri“) putem kojih klijenti mogu praviti rezervacije direktno kod partnera na (u daljnjem tekstu „widgeti“) (zajedno „Platforma“).


Posvećeni smo zaštiti privatnosti naših korisnika i kupaca. Ova Pravila o privatnosti imaju za cilj da vas informiraju o načinu na koji prikupljamo, definiramo i koristimo informacije koje vas mogu identificirati, kao što su vaše ime, adresa e-pošte, broj telefona i drugi podaci za kontakt ili internetski identifikatori, druge informacije koje nam dajete prilikom korištenja platforme („Osobne informacije“) kao i kolačiće koje koristimo. Molimo vas da pažljivo pročitate ovu Politiku privatnosti.


Za Rezerviraj.me kupce koji Platformu koriste putem Rezerviraj.me web stranice nezavisni kontrolori podataka su:


 1. INFOTHEQUE, obrt za internetski portal, vl. Roberto Panić, adresa e-pošte info@rezerviraj.me koji podatke koristi za procesiranje rezerviranja i
 2. Partnerski salon koji podatke koristi za obavljanje izabrane usluge.


Partnerski saloni Platformu mogu koristiti i direktno, bilo putem widgeta na njihovim stranicama ili društvenim mrežama ili kao aplikaciju za vođenje poslovanja salona i u tom slučaju Partnerski salon je kontrolor podataka, a Rezerviraj.me posrednik koji radi po nalogu Partnerskog salona.

Koje podatke prikupljamo?

Kada posjetite i / ili koristite našu platformu ili nas kontaktirate, možemo prikupiti razne sljedeće informacije:


 1. Osobne informacije koje odlučite podijeliti sa nama kada registrirate račun, pretplatite se na e-poruke, biltene i upozorenja i koje nam dajete prilikom korištenja naših usluga, uključujući podatke koji su uneseni u našu platformu za rezervaciju i koji su uključeni u vaše komentare, preglede ili odgovore u anketama. Tijekom rezerviranja ili ostavljanja utisaka, dobrovoljno nam možete dostaviti osjetljive osobne podatke, ako su relevantni za uslugu koju tražite ili ocjenjujete (na primjer, u vezi sa vašim zdravljem ili etničkom pripadnošću).

 2. Osobne informacije koje dijelite sa nama u okviru prijave za posao u Rezerviraj.me platformi, podnesene direktno na web lokacijama ili indirektno, uključujući, ali ne ograničavajući se, putem agencije za zapošljavanje, direktne prijave ili platforme treće strane za zapošljavanje. Tijekom podnošenja zahtjeva možete odabrati da nam dobrovoljno dostavite osjetljive osobne podatke koji se odnose na to da li za vas treba izvršiti razumna prilagođavanja u procesu prijave ili naknadno ako je uspostavljen radni odnos. Međutim, ne smijete dijeliti sa nama nikakve osjetljive osobne podatke koji nam ne bi bili potrebni, npr. politička mišljenja, vjerska uvjerenja ili određene informacije o vašem zdravstvenom stanju.

 3. Ako odlučite komunicirati s nama (na primjer, putem Platforme, live chata, e-pošte, telefona, SMS-a ili društvenih medija), zabilježit ćemo činjenicu da ste nas kontaktirali, sadržaj vaše i naše komunikacije, vaše kontakt podatke i druge jedinstvene identifikatore, uključujući IP adresu i prikazano ime.

 4. Informacije o vašim posjetama i korištenju platforme, kao što su informacije o uređaju i pregledniku koji koristite, vaša IP adresa i lokacija, vaš identifikator za oglašavanje (IDFA), datum i vrijeme koje ste posjetili, trajanje posjete , izvor upućivanja i navigacijske puteve web stranice vaše posjete i vaše interakcije na Platformi, uključujući salone i tretmane koji vas zanimaju. Imajte na umu da možemo da povežemo ove informacije sa vašim računom na platformi Rezerviraj.me. Molimo pogledajte odjeljak o kolačićima ove Politike privatnosti za dodatne informacije o svrhama u koje prikupljamo i koristimo ove podatke.


Važno je da svi osobni podaci koje nam date kada se registrirate kao korisnik ili na drugi način kada koristite Platformu budu ispravni i točni. Ovo podrazumijeva, na primjer, da imamo vaše točne podatke za kontakt (uključujući i e-poštu i broj mobilnog telefona) u svakom trenutku.
Ako planirate poslati nam tuđe osobne podatke, na primjer kada pravite rezervaciju u njihovo ime, trebali bi nam dostaviti podatke te treće strane samo uz njihov pristanak i nakon što im se omogući pristup informacijama o tome kako ćemo koristiti njihove detalje, uključujući svrhe navedene u ovoj politici privatnosti.

Registracija i prijava putem Vaših računa na drušvenim mrežama

Naše usluge ili aplikacije nude vam mogućnost registracije i prijave pomoću podataka vašeg računa trećih strana na društvenim mrežama (poput vaših Google, Facebook ili Twitter podataka). Gdje se odlučite za to, od vašeg davatelja društvenih medija dobit ćemo određene podatke o vašem profilu. Informacije o profilu koje dobivamo mogu se razlikovati ovisno o dotičnom pružatelju društvenih medija, ali često će sadržavati vaše ime, adresu e-pošte, popis prijatelja, sliku profila kao i druge informacije koje odlučite objaviti.

Informacije koje primamo upotrijebit ćemo samo u svrhe koje su opisane u ovim pravilima o privatnosti ili koje su vam na drugi način postale jasne u Uslugama ili Aplikacijama. Imajte na umu da mi ne kontroliramo i ne odgovaramo za tuđe korištenje vaših osobnih podataka od strane vašeg trećeg davatelja društvenih medija. Preporučujemo da pregledate njihovu politiku privatnosti da biste shvatili kako oni prikupljaju, koriste i dijele vaše osobne podatke i kako možete odrediti svoje postavke privatnosti na njihovim web lokacijama i aplikacijama.

Zaštita vaših osobnih podataka

Prijenos informacija putem interneta nije u potpunosti siguran. Dakle, iako ćemo dati sve od sebe da zaštitimo vaše osobne podatke, ne možemo jamčiti sigurnost vaših podataka koji se prenose na našu platformu. Svaki prijenos je na vaš rizik. Nakon što primimo vaše osobne podatke, koristit ćemo stroge procedure i sigurnosne funkcije u vezi s tim podacima.


Kako koristimo vaše osobne podatke?

Osobne podatke koristimo da bismo vam pružili usluge i proizvode koje tražite, obradili plaćanje, pružili korisničku podršku, isporučili naš sadržaj i oglase za koje mislimo da bi vas mogli zanimati, za istraživanje kupaca, kako bismo vam poslali marketing i promotivne e-poruke i da vas obavijestimo o važnim promjenama na našoj Platformi.
Također koristimo vaše osobne podatke u sljedeće svrhe:


 1. Za ispunjenje ugovora ili poduzimanje koraka povezanih sa ugovorom. Ovo je relevantno kada tražite uslugu preko Rezerviraj.me i uključuje:
  - Slanje informacije vama o traženim uslugama (poput podsjetnika za rezervacije) putem e-pošte, SMS-a i push notifikacije
  - Olakšavanje vaših rezervacija i plaćanja
  - Odgovora na vaša pitanja i nedoumice
  - Administracija vašeg računa

  2. Za aktivnosti neophodne za vođenje naših poslova i naših legitimnih interesa, posebno:
  - Da bismo održali svoju platformu i sisteme sigurnim i spriječili prevare, sigurnosne incidente i drugi kriminal
  - Da provjerimo suglasnost sa našim uvjetima i odredbama, kao i za uspostavljanje, sprovođenje ili obranu pravnih zahtjeva
  - Da bismo vas obavijestili o novim Rezerviraj.me uslugama i posebnim ponudama, za koje mislimo da ćete ih smatrati korisnim, na primjer putem e-maila i prikazivanjem reklama na web lokacijama trećih strana, kao što je Facebook (gdje suglasnost nije potrebna)
  - Da bismo prilagodili i personalizirali marketinška obavještenja i reklamiranje za vas na osnovu podataka koje dajete i vaše upotrebe naše Platforme, proizvoda i usluga i drugih web lokacija (pogledajte odjeljak „Kolačići“ u ovoj politici privatnosti za dodatne informacije)
  - Da biste nam pomogli da nadgledamo, poboljšamo i zaštitimo našu Platformu, proizvode i usluge i da personaliziramo našu Platformu, proizvode, usluge (i one od naših partnera) za vas, na osnovu informacija koje dajete i vaše upotrebe naše Platforme, proizvoda i usluga i ostale web lokacije (pogledajte dodatne informacije o odjeljku „Kolačići“ u ovoj politici privatnosti)
  - Da možemo istražiti i odgovoriti na bilo kakva pitanja ili pritužbe primljene od vas ili od drugih, u vezi s našom Platformom ili našim proizvodima ili uslugama
  - Za sprovođenje internih istraživanja i analize kako bismo vidjeli kako se naša Platforma, proizvodi i usluge koriste i kako posluju
  - Za sprovođenje istraživanja tržišta i ankete potrošača
  - Za usporedbu i objavljivanje recenzija proizvoda ili usluga koje nude naši partneri i njihovo korištenje u reklamnim kampanjama
  - Da bismo koristili komunikacije sa kupcima u svrhe obuke, vođenja evidencije i kontrole kvaliteta. Ako kontaktirate naš tim za Korisničku podršku, imajte na umu da će činjenica da ste nas kontaktirali biti zabilježena i vaš poziv može biti zabilježen. Bit će vam rečeno da li se obavlja takvo snimanje, kao i mogućnost da se isključite od snimanja ako to želite i način da to uradite
  - Za obradu prijava za radno mjesto u Rezerviraj.me, bilo da su podnesene direktno ili indirektno, uključujući ispitivanje vaše kvalitete za odgovarajuće radno mjesto, životopis i profesionalne vještine, za zakazivanje intervjua i procjena, za kontaktiranje sa nadležnima u poduzeću i, ako bude uspješno, za ponudu za posao i uspostavljanje radnog odnosa. Informacije koje dajete čuvat će se trajno i na njih ćemo se moći pozivati u slučaju vaše naredne prijave za rad u Rezerviraj.me, osim ako se odlučite da izbrišete ove podatke, što možete učiniti slanjem zahtjeva putem e-pošte.

 2. Gdje nam dajete suglasnost:
  - Da vas obavještavamo o novim Rezerviraj.me uslugama i posebnim ponudama, za koje mislimo da ćete ih naći korisnim, na primjer putem e-pošte, push notifikacija, SMS-a i prikazivanjem reklama na web lokacijama trećih strana, kao što je Facebook (gdje je potreban pristanak)
  - Da bismo vam poslali informacije o natječajima, nagradnim igrama i anketama i detalje promotivnih ponuda naših partnera i o drugim proizvodima ili uslugama drugih izabranih trećih strana, na primjer, robnim markama za zdravlje, ljepotu, slobodno vrijeme i stil života, putem e-maila, SMS-a i putem push obavijesti putem aplikacije
  - Da vaše osobne podatke proslijedimo našim partnerima i drugim izabranim trećim stranama, na primjer, brendovima u vezi zdravlja, ljepote, odmora i životnog stila, kako bismo im omogućili da vam u svoje ime šalju informacije o njihovim proizvodima i uslugama.
  - Za postavljanje kolačića i korištenje sličnih tehnologija u skladu sa odjeljkom „Kolačići“ u ovoj politici privatnosti i informacijama koje su vam date kada se te tehnologije koriste
  - U drugim prilikama kada vas pitamo za suglasnost, koristit ćemo podatke u svrhu koju objašnjavamo u to vrijeme
  - Za potrebe koje su propisane zakonom: Da odgovorimo na zahtjeve države ili u svrhu sprovođenja zakona i organi vlasti ukoliko žele provesti istragu; Da bi se ispunili zakonski i regulativni zahtjevi.

Povlačenje suglasnosti ili prigovor na neki drugi način direktnom marketingu

Svaku vašu suglasnost u smislu ovoga dokumenta uvijek možete povući, mada možemo imati i druge pravne osnove za obradu vaših podataka u druge svrhe, poput gore navedenih. U nekim slučajevima smo u mogućnosti da vam pošaljemo direktan marketing bez vašeg pristanka, gdje se oslanjamo na naše legitimne interese. Imate apsolutno pravo na odustajanje od direktnog marketinga u bilo kom trenutku. To možete učiniti ako slijedite uputstva iz komunikacije ukoliko se radi o elektronskoj poruci ili nas kontaktirate koristeći detalje navedene u nastavku.


Ako se želite odjaviti od primanja komunikacija koje vam šaljemo, to možete učiniti klikom na link „Odjava“ na dnu komunikacija putem e-pošte koje vam šaljemo ili alternativno kontaktiranjem nas na info@rezerviraj.me. U slučaju marketinga putem e-pošte, molimo dozvolite 48 radnih sati da se vaša adresa e-pošte ukloni iz našeg sistema.
Ako želite odjaviti se od primanja komunikacija koje su vam poslali Partneri i druge treće strane, direktno kontaktirajte partnera ili treću stranu. U slučaju naših partnera, ako vam je potrebna naša pomoć u vezi s tim, rado ćemo učiniti sve što možemo kako bismo vam pomogli.


Ako želite da više ne primate push obavijesti putem aplikacije, to možete učiniti tako što ćete u postavkama operativnog sustava vašeg telefona opozvati dozvolu za push obavijesti za Aplikacije.

Dijeljenje osobnih podataka sa trećim licima

Prema sigurnosti i načinu obrade vaših osobnih podataka odnosimo se veoma ozbiljno i nikada nećemo prodati vaše osobne podatke ni pod kojim uvjetima.


Međutim, možemo otkriti vaše osobne podatke odabranim trećim licima, uključujući u sljedećim situacijama:
- Kompanijama unutar naše kompanijske grupe u svrhe identifikacije u ovim Pravilima o privatnosti.
- Ako rezervirate ili na bilo koji drugi način surađujete sa Rezerviraj.me preko web stranice ili aplikacije koja se koristi u ime treće strane, tada će se vaši kontakt podaci i detalji vašeg rezerviranja proslijediti odgovarajućoj trećoj strani.
- Trećim licima - dobavljačima usluga koji obavljaju funkcije u naše ime u vezi sa Platformom ili na neki drugi način u vezi sa vođenjem našeg poslovanja, regrutiranjem kandidata i pružanjem Rezerviraj.me usluga (na primjer, obrada plaćanja kreditnim karticama, hosting web lokacija, sprovođenje anketa istraživanje tržišta, pružanje analize društvenih medija, pružanje marketinških usluga putem e-pošte, alata za analizu podataka i upravljanje komunikacijama o uslugama korisnika, uključujući telefonske pozive i live chat).
- Našim partnerima kod kojih rezervirate usluge bilo putem naše web stranice ili aplikacija, gdje djelujemo kao posrednik za rezervaciju, ili direktno s partnerom putem naše Partnerske platforme ili widgeta, gdje delujemo isključivo kao provider tehnologije. Vaše informacije se dijele sa partnerima kako bi: rezervacije bile olakšane i, ako je potrebno, da bi vas kontaktirali unaprijed radi izvršavanja usluge; ako ste se odlučili za primanje marketinških poruka e-pošte od partnera sa kojima rezervirate, te e-poruke mogu vam biti poslane sa vijestima i posebnim ponudama; i mogli poboljšati usluge koje nude svojim klijentima i poslovnim operacijama pružajući statističke podatke o kupcima, kako na grupnom nivou tako i na pojedinačnom nivou.
- Brendovima trećih strana sa kojima surađujemo na proizvodima, uslugama, natječajima i kampanjama
- Trećim licima - dobavljačima salonskog softvera koje koriste naši partneri kako bi osigurali da ta softverska rješenja treće strane i naša salonska aplikacija prikazuju termine u stvarnom vremenu
- Medijskim agencijama i partnerima za oglašavanje kako bi pokrenuli ciljane marketinške kampanje (pogledajte odjeljak „Kolačići“ u ovoj politici privatnosti za dodatne informacije o mrežnim praksama oglašavanja)
- Ostalim trećim licima, u svrhu poboljšavanja našeg poslovanja i naših proizvoda, sadržaja, usluga ili oglašavanja, uključujući na primjer, slanje e-komunikacija ili objavljivanje recenzija proizvoda i usluga nas i naših partnera
- Ukoliko kupujemo, prodajemo ili prenosimo bilo koji udio ili imovinu poduzeća ili zapadnemo u stanje nelikvidnosti, bankrota ili stečaja, možda ćemo morati otkriti vaše osobne podatke prodavaču ili kupcu takvog posla ili imovine, prema potrebi
- Ako smo u obavezi otkriti ili dijeliti vaše osobne podatke da bismo ispunili bilo koju zakonsku obavezu ili da bismo primjenjivali naše uvjete i odredbe i druge sporazume ili zaštitili prava, imovinu ili sigurnost naših kupaca ili drugih. Ovo uključuje razmjenu informacija sa drugim kompanijama i organizacijama radi zaštite od prevare i smanjenja kreditnog rizika
- Vlastima i drugim trećim stranama kako to nalaže ili dopušta zakon, uključujući, ali ne ograničavajući se na njih, kao odgovor na sudske naredbe. Također možemo otkriti informacije o korisnicima kada imamo razloga da vjerujemo da neko nanosi povrede ili ometa naša prava ili imovinu, druge korisnike naše Platforme ili bilo koga drugog kome takve aktivnosti mogu naštetiti.


Napominjemo: objavljivanjem bilo kakvih osobnih podataka na bilo kojem javno dostupnom području naše Platforme takve informacije mogu biti prikupljene od trećih strana nad kojima nemamo kontrolu. Nismo odgovorni za upotrebu takvih informacija od strane trećih lica.


Molimo vas da stoga budete obazrivi i pažljivi prije nego što objavite osobne podatke koji će biti objavljeni na javnim dijelovima Platforme. Također bi trebali izbjegavati otkrivanje na javnim dijelovima Platforme bilo kakvih osobnih podataka koji se mogu koristiti za identifikaciju (kao što su vaše ime i prezime, starost, kućna ili poslovna adresa ili ime vašeg poslodavca).

Vaša prava u vezi sa vašim osobnim podacima

U vezi sa osobnim podacima koje imamo o vama, možete od nas zahtijevati:
- Da ispravimo, izbrišemo ili ograničimo obradu vaših osobnih podataka
- Kopiju vaših osobnih podataka
- Da dobijete osobne podatke koje nam dajete radi ugovora ili uz vaš pristanak u strukturiranom, strojno čitljivom formatu i da tražite od nas da te podatke prenesemo u drugu organizaciju
- Da prigovorite na obradu vaših osobnih podataka u nekim okolnostima (posebno tamo gdje ne moramo obrađivati ih da bismo ispunili ugovorni ili drugi zakonski uvjet, ili gdje podatke koristimo za direktan marketing).
- Za početak ćete moći vidjeti ili promijeniti informacije koje ste nam pružili tako što se prijavite na svoj online račun.


Vaša prava u vezi sa vašim osobnim podacima su u nekim situacijama ograničena. Na primjer, ako bi ispunjavanje vašeg zahtjeva otkrilo osobne podatke o drugoj osobi ili ako imamo zakonski zahtjev ili uvjerljiv legitiman razlog, možemo nastaviti da obrađujemo osobne podatke koje ste od nas tražili da izbrišemo. Također možete imati pravo podnijeti žalbu ako smatrate da su vaši osobni podaci pogrešno obrađeni. Mi vas ohrabrujemo da nam se javite u prvom stupnju, ali, u mjeri u kojoj se ovo pravo odnosi na vas, imate pravo se direktno žaliti nadležnom nadzornom organu.


Ako želite iskoristiti neko od gore navedenih prava, kontaktirajte nas na info@rezerviraj.me. 

 

Pravo na brisanje podataka, ograničenje obrade podataka, prigovor i žalbu.

Imate pravo tražiti brisanje vaših osobnih podataka ukoliko smatrate da više nisu nužni u odnosu na svrhe za koje su prikupljeni ili na drugi način obrađivani, ukoliko ste uložili prigovor na obradu temeljem našeg legitimnog interesa, ukoliko smatrate da su vaši podaci nezakonito obrađeni te ukoliko smatrate da se vaši podaci trebaju brisati temeljem prava Europske unije ili Republike Hrvatske.

Molimo da uzmete u obzir da postoje razlozi koji onemogućuju trenutačno brisanje osobnih podataka, primjerice kod podataka koji se moraju čuvati određeno vrijeme ili trajno.

Ukoliko ste tražili brisanje osobnih podataka koji se moraju čuvati određeno vrijeme, u sklopu odgovora povodom zahtjeva za brisanje, obavijestit ćemo vas o vremenskom razdoblju tijekom kojeg navedene podatke moramo čuvati i o danu kada će isti biti brisani.

Ukoliko ste tražili brisanje osobnih podataka koji se moraju čuvati trajno, u sklopu odgovora povodom zahtjeva za brisanje, obavijestit ćemo vas o nemogućnosti brisanja takvih podataka zajedno s upućivanjem na pravnu osnovu koja propisuje trajno čuvanje podataka.

 

Ostvarivanje prava

Ako želite ostvariti neko od navedenih prava, obratite nam se koristeći se našim podacima za kontakt:

 • adresa e-pošte za kontakt : info@rezerviraj.me
 • adresa redovne pošte: H.D. Genschera 23c, Vinkovci
 • osobno na gore navedenoj adresi.

Po vašim zahtjevima za ostvarivanje prava odgovorit ćemo sukladno rokovima i ovlaštenjima propisanima Općom uredbom o zaštiti podataka.

U svakom slučaju prilikom korištenja navedenih prava vodite računa da moramo nedvojbeno utvrditi Vaš identitet što služi zaštiti vaših prava i privatne sfere.

Vaša prava koja su naprijed navedena može ostvarivati i Vaš punomoćnik koji se mora legitimirati s punomoći koja je ovjerena kod javnog bilježnika osim kada je punomoćnik odvjetnik u kojem slučaju nije potrebna ovjerena punomoć.

Ako biste se nekim od navedenih prava koristili prečesto i s očitom namjerom zlouporabe, možemo odbiti obraditi vaš zahtjev.

 

Druge web lokacije povezane sa našom Platformom

Nismo odgovorni za postupke na web lokacijama povezanim sa ili od naše Platforme niti za informacije ili sadržaje na njima. Često se linkovi do drugih web lokacija pružaju samo kao pokazivači na informacije o temama koje mogu biti korisne korisnicima naše Platforme.
Imajte na umu da kada koristite vezu za prelazak sa naše platforme na drugu web lokaciju, naša politika privatnosti više nije na snazi. Vaše pregledavanje i interakcija na bilo kojoj drugoj web lokaciji, uključujući web lokacije koje imaju vezu na našoj Platformi, podliježu svojstvenim pravilima i pravilima te web lokacije. Uvijek pročitajte ta pravila i smjernice prije nego što nastavite.


Društveni mediji i sadržaj koji stvara korisnik

Na nekim našim platformama korisnicima je omogućeno da predaju osobni sadržaj. Imajte na umu da je bilo koji sadržaj dostavljen jednoj od naših platformi dostupan javnosti, i potrebno je da vi budete oprezni u pružanju određenih osobnih podataka, npr. financijske informacije ili detalji o adresi putem ovih platformi. Nismo odgovorni za bilo kakve radnje koje su poduzele druge osobe ako objavite osobne podatke na nekoj od naših platformi društvenih medija, npr. Facebook ili Instagram. Također pogledajte odgovarajuće politike privatnosti i kolačića na platformama društvenih medija koje koristite.


Promjene u našoj politici privatnosti

Ako promijenimo naše politike i postupke o privatnosti, objavit ćemo te promjene na našoj Platformi kako bismo vas obavijestili o tome koje podatke prikupljamo, kako ih koristimo i pod kojim okolnostima ih možemo otkriti.


Gdje čuvamo vaše osobne podatke

Podaci koje prikupljamo od vas mogu se prebaciti i sačuvati na odredištu izvan Republike Hrvatske, uključujući i za potrebe obrade tih podataka od strane odabranih trećih strana, kako bi se olakšalo Rezerviraj.me poslovanje. 


Pojedini obrađivači koji mogu da pristupe osobnim podacima, imaju sjedište u stranim zemljama, i to prije svega u državama članicama EU odnosno u državama članicama Konvencije Savjeta Europe 108. Iznošenje podataka u ove države se vrši na osnovu podrazumijevanog nivoa primjerene zaštite osobnih podataka u tim zemljama, u skladu sa zakonom.


Ukoliko pojedini obrađivači imaju sjedište izvan gore spomenute grupe zemalja, iznošenje podataka bi bilo moguće isključivo uz primjenu zadanih pravila uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća kojim se regulira prijenos uz primjenu odgovarajućih mjera zaštite.

Zadržavanje podataka

Vaše osobne podatke zadržavamo onoliko dugo koliko je potrebno da ispunjavamo aktivnosti utvrđene u ovim Pravilima o privatnosti ili onoliko dugo koliko to dozvoljava važeći zakon. 

Naša politika o kolačićima

Kao i ostale komercijalne web lokacije i aplikacije, i naša Platforma koristi standardne tehnologije, uključujući kolačiće i slične alate, uključujući zapise web servera, tokene, piksele, lokalnu memoriju, identifikatore uređaja i ID-ove praćenja (zajedno u ovom dokumentu nazvani „kolačići“)  za potrebe navedene u nastavku.


Imajte na umu da treće strane prikupljaju i koriste podatke iz kolačića koji su postavljeni na Platformi. Ova politika privatnosti možda ne opisuje prakse privatnosti takvih trećih lica. Preporučujemo vam da pročitate pravila o privatnosti ovih trećih strana i, ako  želite da nemaju podatke koje prikupljaju, slijedite njihove postupke za odustajanje tamo gdje postoje. Pregledajte odjeljak „Kako mogu promijeniti svoje postavke„ kolačića“? za dodatne informacije.

 

Zašto koristimo kolačiće?

 1. Strogo potrebne / transakcijske svrhe
  Upotreba kolačića u ovu svrhu je od iznimne važnosti za ispravno funkcioniranje naše Platforme, da bismo vam omogućili kretanje po našoj platformi i korištenje naših funkcija, za administraciju sistema, za sprječavanje lažnih aktivnosti, da biste bili prijavljeni sa jedne stranice na drugu ili da bismo mogli da zapamtimo koje usluge ste izabrali. Ovi kolačići se ne mogu isključiti jer naša Platforma bez njih ne može pravilno funkcionirati.

  2. Svrha funkcionalnosti

  Korištenje kolačića u ovu svrhu omogućava nam da poboljšamo i pojednostavimo vaše korisničko iskustvo. Na primjer, pamte izbor koji ste napravili, kao što je grad ili zemlja iz koje posjećujete našu Platformu, jezik, parametre pretraživanja, kao što su datum, područje ili tretman, i pomažu u prepoznavanju problema sa našom Platformom (kao što su incidenti sa padom sistema). One se zatim mogu koristiti da vam pruže iskustvo pogodnije vašem odabiru i prilagode i poboljšaju vašu posjetu našoj Platformi. Informacije koje ove tehnologije prikupljaju mogu se identificirati osobno, kao što su detalji vašeg prijavljivanja. Ne mogu pratiti vašu aktivnost pregledavanja na drugim web lokacijama ili aplikacijama izvan Platforme. 

  3. Svrha performansi
  Upotreba kolačića u ovu svrhu omogućava nam da bolje razumijemo koliko korisnika posjećuje našu platformu, kako korisnici dolaze i pregledavaju ili koriste našu platformu i koji dijelovi naše platforme su najpopularniji. Ovo nam pomaže da poboljšamo platformu, poput navigacije i iskustva u interfejsu i da poboljšamo naše proizvode i usluge. Da bismo to postigli, prikupljamo informacije o tome kako ljudi koriste našu platformu i koriste tehnologije trećih strana u ove svrhe, uključujući Google Analitics, Hotjar, Firebase, Crashlitics, Fullstory i Intercom. Mi koristimo i ove Kolačiće da bi nam pomogli mjeriti efikasnost naših mrežnih marketinga i reklamnih aktivnosti. U tu svrhu koristimo neke kolačiće treće strane, uključujući (ali ne ograničavajući se na njih) DoubleClick, Google Adwords, Bing i alate koje pružaju platforme društvenih medija (uključujući Facebook, Pinterest, Instagram, Viber i Snapchat).

  4. Oglašavanje i ciljanje u svrhu oglašavanja
  Upotreba kolačića u ovu svrhu omogućava nam prikazivanje oglasa na i izvan Platforme i prikupljanje informacija o vašim navikama pregledavanja i upotrebi Platforme kako bismo reklame učinili relevantnijim i prilagođenijim za vas i vaše interese. Možemo koristiti tehnologije ponovnog marketinga kako bismo omogućili trećim stranama da vam prikazuju relevantne i personalizirane oglase putem njihovih mreža. Oni se također koriste za identifikaciju da ste vidjeli određeni oglas, da ograničite broj prikaza oglasa, kao i da pomognete u mjerenju efikasnosti reklamne kampanje. U tu svrhu koristimo neke tehnologije trećih strana, uključujući, ali ne ograničavajući se na Google Analitics, Facebook Analitics, Bing i AppsFlier. Tehnologije su takođe postavljene na društvenim mrežama za reklamne i ciljane svrhe (uključujući Facebook, Instagram, Pinterest i Snapchat).


Ove tehnologije pamte web lokacije koje posjećujete i informacije se dijele sa drugim stranama, poput oglašivača. Kada koristimo treće strane u svrhu oglašavanja i ciljanja, možemo otkriti: Informacije koje se mogu osobno identificirati, kao što su adresa e-pošte, ID narudžbe, mjesto; Opći, zbirni ili anonimni podaci koji se odnose na vaše posjete i korištenje naše Platforme; ili informacije u pseudoniziranom obliku kao što su ID / kod kolačića u pretraživaču ili kriptografski hash vaše adrese e-pošte koji će nam pomoći da prilagodimo i prikažemo naše oglase na drugim servisima. Ovaj ID ili kod se podudaraju sa vašim ekvivalentnim jedinstvenim kodom na sličan način na koji kod generiraju naši partneri za prilagođavanje oglasa prema vama.


Kompanije trećih strana koje koristimo za ciljanje i reklamiranje imaju svoje politike privatnosti o kojima biste trebali detaljno pročitati.


Facebook Targeting: Ove kolačiće je postavio Facebook. Facebook koristi kolačiće za upravljanje društvenom prijavom i za prikupljanje podataka o interesima svojih korisnika. Facebook koristi ove podatke za isporuku ciljanog oglašavanja tijekom vašeg pregledavanja / dok ste na mreži.


Doubleclick Advertising: Doubleclick je Google-ova razmjena oglasa u realnom vremenu uz nadmetanje. Ovi kolačići osiguravaju da na pažljivo odabranim web lokacijama trećih strana možete vidjeti ponude brenda Rezerviraj.me nakon napuštanja platforme.


Google ciljanje: Ove kolačiće je postavio Google. Ovi kolačići omogućavaju Googleu da utvrdi interese posjetitelja i osiguravaju da vas relevantna Rezerviraj.me reklama dosegne na web stranicama ili pretragama. Ovi kolačići se također mogu koristiti za čuvanje korisničkih podešavanja, verifikaciju Google korisničkih naloga.

Kako promijeniti postavke kolačića?

U nastavku pronađite nekoliko načina na koje možete upravljati svojim podešavanjima kolačića na mreži. Molimo vas da pogledate i politiku privatnosti i kolačiće relevantne treće strane za više informacija.
Većina preglednika i uređaja omogućava vam uklanjanje tehnologija praćenja i / ili blokiranje podešavanja novih tehnologija praćenja. Da biste isključili tehnologije praćenja, pogledajte meni „pomoć“ na vašem pregledniku ili posjetite postavke uređaja. Međutim, imajte na umu da (a) ovo možda nije na snazi za sve tehnologije praćenja i (b) isključivanje tehnologija praćenja može ograničiti vašu upotrebu web lokacija i / ili odložiti ili uticati na način njihovog rada.


Koristite postavke svog mobilnog uređaja da konfigurirate  svoje postavke oglašavanja.


Google Analitics: Ako više ne želite da podatke prijavljuje Google Analitics, možete instalirati dodatak za preglednik za Google Analitics Opt-Out prateći ovdje uputstva: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout. Možete se isključiti iz upotrebe kolačića od strane Googlea tako što ćete posetiti stranicu za odjavljivanje Google oglašavanja https://www.google.com/policies/technologies/ads/.


Facebook oglasi: Možete kontrolirati kako Facebook koristi podatke za prikazivanje oglasa tako što ćete isključiti oglase koji se mogu zasnivati na interesima i / ili vašem odnosu sa određenim oglašivačima u podešavanjima postavki oglasa. Za dodatne informacije posjetite razne Facebook stranice koje vam omogućavaju da saznate više o Facebook oglasima i kolačićima i da ažurirate svoje postavke: https://www.facebook.com/policies/cookies/ https://www.facebook.com/about/ads https://www.facebook.com/ads/preferences/edit/


Imajte na umu da iako ste odustali od primanja naših marketinških komunikacija putem e-pošte ili putem gore opisanih metoda u odjeljku „Povlačenje suglasnosti ili na drugi način prigovora direktnom marketingu“, možda ćete i dalje vidjeti naše neciljane oglase dok ste na mreži, ako se vaši interesi na Facebooku poklapaju sa segmentom publike (koji je unaprijed definirao Facebook) sa kojim je također povezan i naš posao. Ne kontroliramo da li su ti oglasi prikazani.


U slučaju trećih lica koja nisu navedena u ovom odjeljku, obratite se njihovim relevantnim pravilima o privatnosti i kolačićima da biste saznali više o oglasima koji su vam prikazani dok ste na mreži i kako se možete odjaviti.

Za dodatna pitanja u vezi privatnost i zaštite podataka obratite nam se elektronskom poštom, na adresu info@rezerviraj.me